Lokaal en Vers Gebrouwen in eigen installatie
Standaard:
Zonnestraal: Blond bier vergist, met een witbiergist en een vleugje gember.
Hooi en Klomp Triple: Zeer droge triple, licht gekleurde triple 8,5% vol. Alc.
Stoute Quibus: Belgische stout, door het gebruik van ontkafte gebrande mout,
minder scherp dan traditionele Engelse stout 6,5% vol. Alc.
Gijsbrecht: Blonde Saison, door gebruik van saison gist minder zoet dan
normaal blond bier. 4,4% vol. Alc.
SEIZOENSBIER:
Hopooqst: 1x per jaar gebrouwen met verse hop uit eigen tuin in Hilversum. Hoppig fris blond
bier.5,7Yo vol. Alc. met per jaar een eigen gist, wat elke jaargang een eigne karakter geeft.
Saison IPA: Een IPA van net iets boven de 3% vol. Alc. 1x per jaar gebrouwen voor het voorjaar en de zomer als dorstlesser
Donkere dagen: lx per jaar gebrouen voor het winter seizoen. Beschikbaar vanaf de eerste week
van december zolang de voorraad strekt. Koekkruiden, alcoholisch, warm donker bier. Tussen de 9
en t0%vol. Alc.
Wilde Gieseman: lx per jaar gebrouen voor het winter seizoen. Beschikbaar vanaf de eerste week van december. Een koper kleurig bier van 6,5% vol. Alc. met stoofperen.
EXPERIMENTEEL:
Oesterstout: Klassieke Engelse stout gefilterd over de schelpen van oesters. Git zwart bier, met een
ziltige smaak en geur. Wordt speciaal gebrouwen voor het Bergpaviljoen in Amersfoort.
EBC VOC Gerstenwijn: gebaseerd op het Nederlandsche scheeps verleden, met Rogge en
Jeneverbes. (wordt waarschijnlijk een regular)
Onstuimige Quibus: Zelfde recept als de Stoute Quibus, maar iets minder ontkafte gebrande mout,
En melkzuur vergist 6,7% vol. Alc. (West vlaamse stijl maar iets donkerder dan het traditionele vlaams bruine bier, zoals Rodenbach)
Prikkeltje: Een IPA gebrouwen met brandnetel, daardoor niet alleen hoppig, maar ook kruidig.
Lavanda: Een NEIPA met lavendel
Nog te brouwen dit jaar / begin volgend jaar:
Sweet & Sour triple, Betuws Koarsen Bier, Grape Ale, volg ons op instagram voor de actuele lijst.