Lokaal en Vers Gebrouwen in eigen installatie
lk ben begonnen met bierbrouwen, als amateur bierbrouwer zo rond 1989. Dit met als doel om
iets andere smaken te maken dan pils, wat toen zo ongeveer het enige was dat iedereen dronk.
De mooie bieren die toen al te verkrijgen waren in o.a. Engeland en Belgiƫ zijn hierbij voor mij een
inspiratiebron geweest voor het ontwikkelen van bieren met een bijzonder smaakpallet. Na vele
omzwervingen over de wereld door de jaren heen heb ik veel inspiratie op kunnen doen en (kunnen)
leren van de craftbeer cultuur over de wereld. Toen begin 2016 zich de mogelijkheid voordeed, om
lokaal in Het Lokaal te gaan brouwen, heb ik deze dan ook met beide handen aangegrepen.
Het totaal concept van Het Lokaal gaf namelijk de mogelijkheid om een eigen pico craftbeer-
brouwerij op te zetten. De kleine schaal maakt het mogelijk om dichtbij waar het allemaal mee
begonnen is te blijven, namelijk het maken van mooie smaken. Mijn doelstelling is dan ook niet om
uit te groeien tot een grote brouwerij, maar om mooie smaken te (blijven) maken die niet alledaags
zijn en zich ook niet perse in een bierstijl laten drukken.
Na de afgelopen jaren in Het Lokaal gebrouwen te hebben en daar eigenlijk geen ruimte meer was,
bleek het handiger te zijn om dichter bij huis te brouwen,
Daarom is de brouwerij verhuisd naar mijn woonplaats Hilversum aan de Gijsbrecht van Amstekstraat 216.
Naast de brouwerij heb ik nu ook een eigen winkel, waar het bier verkocht wordt,
maar ook een winkel met bierverzamel artikelen.