lk ben begonnen met bierbrouwen, als amateur bierbrouwer zo rond 1989. Dit met als doel om

iets andere smaken te maken dan pils, wat toen zo ongeveer het enige was dat iedereen dronk.


De mooie bieren die toen al te verkrijgen waren in o.a. Engeland en België zijn hierbij voor mij een

inspiratiebron geweest voor het ontwikkelen van bieren met een bijzonder smaakpallet. Na vele

omzwervingen over de wereld door de jaren heen heb ik veel inspiratie op kunnen doen en (kunnen)

leren van de craftbeer cultuur over de wereld. Toen begin 2016 zich de mogelijkheid voordeed, om

lokaal in Het Lokaal te gaan brouwen, heb ik deze dan ook met beide handen aangegrepen.


Het totaal concept van Het Lokaal gaf namelijk de mogelijkheid om een eigen pico craftbeer-

brouwerij op te zetten. De kleine schaal maakt het mogelijk om dichtbij waar het allemaal mee

begonnen is te blijven, namelijk het maken van mooie smaken. Mijn doelstelling is dan ook niet om

uit te groeien tot een grote brouwerij, maar om mooie smaken te (blijven) maken die niet alledaags

zijn en zich ook niet perse in een bierstijl laten drukken.